Beplanting voor in bloembakken

Er zijn tal van verschillende geschikte beplantingen voor uw bloembak. Afhankelijk van de stijl van uw terras/entree/balkon e.t.c. is bijvoorbeeld zijn zomerbloeiende planten of juist fraaie siergrassen geschikt. De sfeer die u op het oog heeft wordt bereikt met de juiste vulling voor uw plantenbak. Het is daarom belangrijk om op voorhand uw sfeerbeeld te bepalen. Zijn het bijvoorbeeld een aantal aardewerken potten die gevuld moeten worden of gaat het om een volledig dakterras met CorTen stalen bakken dat beplant moet worden?

Verschillende soorten beplanting

De meest gebruikte beplantingen voor de bloembak zijn: vaste planten, siergrassen, coniferen, heesters en bomen. Hierna lees je meer per soort beplanting. Kijk in ieder geval goed naar de soorten die in uw situatie passen.

Vaste planten in bloembakken

Vaste planten zijn ideaal om kleurrijke combinaties mee te maken. In het najaar zullen ze afsterven, maar in het voorjaar komen ze groter en krachtiger terug dat ooit. Erg veel onderhoud hebben de meeste vaste planten niet nodig. Wanneer ze in goede grond staan en genoeg water krijgen hoeven ze meestal slechts eenmaal per jaar gesnoeid te worden.

Siergrassen in bloembakken

Steeds populairder worden ze, Siergrassen. Het wuivende geluid in de wind geeft een rustgevende sfeer. De soorten siergrassen lopen ver uiteen. Denk hierbij alleen al aan de verschillende kleuren zoals: de tinten wit, geel, groen, roze, rood, paars en bruin. Verder is er altijd een geschikt formaat, dit kan variëren van laag siergras (ca. 15 cm) tot zelfs 3 meter hoge siergrassen, ideaal voor beschutting tegen zon, wind en inkijk. Ook het onderhoud is aantrekkelijk, de meeste siergrassen hoeven slechts eenmaal per jaar, in het vroege voorjaar, bijgewerkt te worden.

Coniferen in bloembakken

De oude vertrouwde Coniferen zijn een groep in het plantenrijk die in vele soorten verkrijgbaar is. Denk hierbij aan laagbloeiende tot metershoge planten in onder andere geel, groen en blauw. Genoeg keuze dus. Coniferen kunnen ijzersterk zijn, winterhard en behouden het hele jaar door hun naalden. Verder hebben de Coniferen weinig vocht nodig en zijn daarmee ook een makkelijke plant optie.

Heesters in bloembakken

Deze struiken kenmerken zich door de houtachtige takken die al direct vanaf de grond vertakken. Er is dus geen stam. Heesters zijn in veel categorieën te verdelen zoals: de Hortensia, de Roos en de Rhododendron. Verder kunnen Heesters er voor zorgen dat u meer insecten, vlinders of vogels in uw tuin krijgt. Of wat denk u van een heerlijk geurende

Bomen en struiken in potten

Bomen of struiken gaan ook zonder probleem in een pot, zolang de pot groot genoeg is. Dit is dus een mooie optie wanneer u een grote complete bloembak wilt plaatsen. De meeste bomen hebben wel intensiever onderhoud nodig, ze moeten voldoende water en bemesting krijgen. Ook zal er afhankelijk van het soort regelmatig gesnoeid moeten worden. We denken graag mee wat voor u de beste oplossing is en kunnen ook het onderhoud voor u uitvoeren.

Mediterrane beplanting

Steeds meer mediterrane beplanting vinden een weg naar onze tuinen. Uiteraard zijn er een hoop mediterrane planten en bloemen die niet geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Wij selecteren voor u de sterkste mediterrane planten zodat u toch zorgeloos een mediterrane sfeer in uw tuin kunt halen. Zo leveren wij bijvoorbeeld prachtige olijfbomen, Toscaanse Jasmijn of een citroenboom.

Tips voor mooi gevulde plantenbak

  • Bepaal vooraf de sfeer die uw beplanting uit moet stralen.
  • Bedenk welke kleurtoon er gebruikt moet worden, zoals blauwwit of groengrijs.
  • Zorg voor de juiste potgrond/substraat.
  • Hogere beplanting kunnen zorgen voor beschutting tegen de zon, wind of inkijk.
  • Bedenk van tevoren goed wat het onderhoud is van de beplanting
  • Plant de bloembak niet té vol. Zeker niet met permanente vulling zoals grassen

Waarom kiezen voor CompleteBloembakken.nl?

Persoonlijk advies

Uw wensen en mogelijkheden staan bij ons centraal.

Totale ontzorging

Altijd een fraaie groenvoorziening, het hele jaar door.

Kennis van zaken

Wij hebben specifieke kennis van en ervaring met beplanting, beregening en verzorging in plantenbakken.

Volop keuze

We leveren bloembakken in vele materialen, soorten en maten (zoals polyester en natuursteen in uiteenlopende kleuren).

Veel klanten gingen u voor

Wij plaatsen al jaren complete bloembakken bij kantoorpanden, hotels, restaurants en instellingen zoals scholen. Maar ook bij particulieren, thuis op vlonder of terras.